15 min, 598 calorieën, 1 portie

Proteïne

34 gr

Vet

37 gr

Koolhydraten

33 gr

Ingrediënten:

– 175 gram varkens karbonades (botvrij)
– 1 ⅓ krop kool (klein)
– 60 ml sinaasappelsap
– 1 ½ theelepel olijfolie
– 2 theelepels honing of agavesiroop
– 2 theelepels sesamzaad
– optioneel: 40 gram gemengde sla

Bereiding:

1. Verwarm een koekepan op middelhoog vuur.
2. De gouden sesamzaadjes, doe je in een kom.
3. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
4. Kook de varkens medaillons in porties, voor 3 tot 4 minuten aan elke kant of dat het helemaal door gekookt is.
5. Leg het op een bord en bedek om het warm te houden.
6. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
7. Hak de kool in kleine stukken en verhit de pan op middelhoog vuur.
8. Voeg er honing en sinaasappelsap en roer het door elkaar.
9. Aan de kook brengen.
10. Voeg de kool toe. Laten koken voor 2 minuten terwijl je roert.
11. Roer de sesamzaadjes er doorheen.
12. Serveer de varken medaillons met de kool en de gemengde groenten. Eetsmakelijk!


shutterstock_93122773

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

varkens karbonades -> mager rundvlees
koolkrop -> spinaziebladen
olijfolie -> koolzaadolie
sesamzaad -> maanzaad
gemengde sla -> Romeinse sla

shutterstock_407393344

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.