15 min, 598 calorieën, 1 portie
Proteïne
34 gr
Vet
37 gr
Koolhydraten
33 gr
Ingrediënten:
– 175 gram varkens karbonades (botvrij)
– 1 ⅓ krop kool (klein)
– 60 ml sinaasappelsap
– 1 ½ theelepel olijfolie
– 2 theelepels honing of agavesiroop
– 2 theelepels sesamzaad
– optioneel: 40 gram gemengde sla
Bereiding:
1. Verwarm een koekepan op middelhoog vuur.
2. De gouden sesamzaadjes, doe je in een kom.
3. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
4. Kook de varkens medaillons in porties, voor 3 tot 4 minuten aan elke kant of dat het helemaal door gekookt is.
5. Leg het op een bord en bedek om het warm te houden.
6. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
7. Hak de kool in kleine stukken en verhit de pan op middelhoog vuur.
8. Voeg er honing en sinaasappelsap en roer het door elkaar.
9. Aan de kook brengen.
10. Voeg de kool toe. Laten koken voor 2 minuten terwijl je roert.
11. Roer de sesamzaadjes er doorheen.
12. Serveer de varken medaillons met de kool en de gemengde groenten. Eetsmakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
varkens karbonades -> mager rundvlees
koolkrop -> spinaziebladen
olijfolie -> koolzaadolie
sesamzaad -> maanzaad
gemengde sla -> Romeinse sla
Laat een antwoord achter