15 min, 603 calorieën, 1 portie
Proteïne
17 gr
Vet
22 gr
Koolhydraten
85 gr
Ingrediënten:
– 40 gr couscous
– 1 eetlepel kokosolie
– 40 gr kikkererwten
– 2 theelepels honing of agavesiroop
– 2 tomaten
– 2 gedroogde abrikozen
– 30 gr feta
– 50 gr champignons (plakjes)
– optioneel: een beetje kaneel
– optioneel: 1 ½ theelepel verse peterselie (fijn gehakt)
– optioneel: een klein beetje komijn
– optioneel: 1 middelgrote ui
Bereiding:
1. Maak blokjes van de abrikozen, en mix ze met de couscous en kaneel in een kom. Giet kokend water over het mengsel, (hoeveelheid van de verpakking volgen) roeren om te mixen, en vervolgens afdekken. Laat dit 7 minuten staan, of tot het zacht geworden is.
2. Pel en maak blokjes van de ui, en bak 3 minuten in een pan met kokosolie, op een middelhoog vuur. Doe de komijn en kaneel erbij, en bak al roerend voor een minuutje.
3. Was en snijd de champignons en tomaten. Doe de champignons in de pan, bak 2 minuten, en roer daarna de tomaten, kikkererwten en honing er doorheen. Kruiden en laten sudderen voor 7-minuten.
4. Maak de couscous wat luchtig met een vork, mix met de peterselie, en doe daarna de champignonmix en feta er bovenop. Geniet ervan!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
kikkererwten -> witte bonen
kokosolie -> koolzaadolie
tomaat -> paprika (elke kleur)
honing -> agave siroop
abrikozen -> pruimen (gedroogd)
feta -> mozzarella
champignons -> courgette
middelgrote ui -> lente ui
Laat een antwoord achter