3
15 min, 643 calorieën, 1 portie
Proteïne
29 gr
Vet
50 gr
Koolhydraten
18 gr
Ingrediënten:
– 75 gr lamsgehakt
– 2 theelepels olijfolie (extra vierge)
– 2 theelepels olijfolie (extra vierge)
– 40 gr feta
– 2 eierdooiers
– 50 gr yoghurt, ongezoet (3.5% vet)
– 1 ½ wortel
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ½ komkommer
– 2 eierdooiers
– 50 gr yoghurt, ongezoet (3.5% vet)
– 1 ½ wortel
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ½ komkommer
Bereiding:
1. Verhit een grote koekepan voor op een middelhoog vuur.
2. Doe het lamsgehakt, feta, en de eierdooiers in een kom.
3. Kruiden met zout en peper. Goed door elkaar roeren zodat het goed mengt.
4. Kneed er burgervormen van.
5. Besmeer iedere burger met olie.
6. Doe de burgers in de pan, en bak voor 4 minuten aan iedere kant, of totdat ze een goude kleur hebben en goed doorgebakken zijn. Leg de burgers op een bord.
7. Snijd de komkommer en wortel in de lengte en leg op het bord. Giet er een beetje yoghurt overheen. Eetsmakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
lamsgehakt -> rundergehakt
olijfolie -> koolzaadolie
feta -> mozzarella
wortel -> tomaat
komkommer -> courgette
Laat een antwoord achter