30 min, 597 calorieën, 1 portie

Proteïne

51 gr

Vet

38 gr

Koolhydraten

13 gr

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 1 ½ theelepel olijfolie (extra vierge)
– 125 gr gehakt
– 175 ml tomatensaus, zonder suiker
– optioneel: een beetje chili peper
– optioneel: 1 ½ peterselie
– 1 knoflook teentje

Bereiding:

1. Verhit de oven voor op 175°C.
2. Verhit de olie op een middelhoog vuur, in een grote pan die in de oven kan.
3. Doe het gehakt in de pan en bak voor 5 minuten tot het bruin is.
4. Doe de tomatensaus erbij en bak voor nog eens 5 minuten.
5. Kruid met chili vlokken, fijngehakte knoflook, peterselie en peper en zout naar smaak.
6. Roer de ingrediënten door elkaar en bak voor nog eens 3 minuten.
7. Maak met een lepel ondiepe kuiltjes in het mengsel voor de eieren.
8. Breek 1 ei voor ieder kuiltje. Doe de pan in de voor verhitte oven tot de eieren gebakken zijn naar wens. Geniet!


shutterstock_255783625

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

gehakt -> lamsgehakt
olijfolie -> koolzaadolie

shutterstock_113786020

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.