15 min, 596 calorieën, 1 portie
Proteïne
47 gr
Vet
27 gr
Koolhydraten
42 gr
Ingrediënten:
– 200 gr witte vis
– 40 gr droge rijst
– 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 125 gr broccoli (gesneden)
– optioneel:1 tomaat
– optioneel:een beetje zout en zwarte peper
Bereiding:
1. Breng wat water in een pan aan de kook en voeg wat zout toe.
2. Doe de rijst in de pan en zet het op een middelhoog vuur. (Witte rijst 16 tot 18 minuten koken, en bruine rijst 30 tot 35 minuten.) Ga ondertussen door met de volgende stappen.
3. Was de broccoli en snijd hem in stukjes.
4. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
5. Breng de visfilet op smaak met zout en peper.
6. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de visfilet ongeveer 10 minuten. Tussendoor omdraaien om gaar te koken.
7. Doe de stukjes broccoli in de pan en kook voor 5 minuten, zodat het krokant blijft.
8. Leg de broccoli op een bord op de rijst, en leg de tomaat naast de vis. Eetsmakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
witte vis -> zalm, naturel
olijfolie -> koolzaadolie
rijst -> gierst
broccoli -> bloemkool
tomaat -> paprika
Laat een antwoord achter