15 min, 581 calorieën, 1 portie
Proteïne
59 gr
Vet
22 gr
Koolhydraten
36 gr
Ingrediënten:
– 250 gr kalkoenfilet
– 1 ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 1 perzik
– 150 gr paprika (elke kleur, gehakt)
– 75 gr boerenkool (gehakt)
– optioneel: 2 knoflookteentjes
Bereiding:
1. Maak blokjes van de kalkoenfilet, en stoom de blokjes 15 minuten in een pan met kokend water.
2. Haal de kalkoen uit de pan, en stoom de gesneden boerenkool 7 tot 10 minuten of tot het zacht is.
3. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur.
4. Sauteer de knoflook en gesneden paprika 2-3 minuten.
5. Doe de boerenkool erbij, en roer goed door elkaar. Kruiden naar smaak.
6. Leg eerst de groenten op het bord, en doe daarna de kalkoenblokjes er bovenop. Eet de perzik als toetje.
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
kalkoenfilet -> kipfilet
olijfolie -> koolzaadolie
perzik -> nectarine
paprika -> courgette
boerenkool-> kool
Laat een antwoord achter