15 min, 581 calorieën, 1 portie

Proteïne

59 gr

Vet

22 gr

Koolhydraten

36 gr

Ingrediënten:

– 250 gr kalkoenfilet
– 1 ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
– 1 perzik
– 150 gr paprika (elke kleur, gehakt)
– 75 gr boerenkool (gehakt)
– optioneel: 2 knoflookteentjes

Bereiding:

1. Maak blokjes van de kalkoenfilet, en stoom de blokjes 15 minuten in een pan met kokend water.
2. Haal de kalkoen uit de pan, en stoom de gesneden boerenkool 7 tot 10 minuten of tot het zacht is.
3. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur.
4. Sauteer de knoflook en gesneden paprika 2-3 minuten.
5. Doe de boerenkool erbij, en roer goed door elkaar. Kruiden naar smaak.
6. Leg eerst de groenten op het bord, en doe daarna de kalkoenblokjes er bovenop. Eet de perzik als toetje.


shutterstock_283465517

Ingrediënten vervangen?

Een paar opties om ingrediënten te vervangen:

kalkoenfilet -> kipfilet
olijfolie -> koolzaadolie
perzik -> nectarine
paprika -> courgette
boerenkool-> kool

shutterstock_116023420

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.