30 min, 597 calorieën, 1 portie
Proteïne
51 gr
Vet
38 gr
Koolhydraten
13 gr
Ingrediënten:
– 4 eieren
– 1 ½ theelepel olijfolie (extra vierge)
– 125 gr gehakt
– 175 ml tomatensaus, zonder suiker
– optioneel: een beetje chili peper
– optioneel: 1 ½ peterselie
– 1 knoflook teentje
Bereiding:
1. Verhit de oven voor op 175°C.
2. Verhit de olie op een middelhoog vuur, in een grote pan die in de oven kan.
3. Doe het gehakt in de pan en bak voor 5 minuten tot het bruin is.
4. Doe de tomatensaus erbij en bak voor nog eens 5 minuten.
5. Kruid met chili vlokken, fijngehakte knoflook, peterselie en peper en zout naar smaak.
6. Roer de ingrediënten door elkaar en bak voor nog eens 3 minuten.
7. Maak met een lepel ondiepe kuiltjes in het mengsel voor de eieren.
8. Breek 1 ei voor ieder kuiltje. Doe de pan in de voor verhitte oven tot de eieren gebakken zijn naar wens. Geniet!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
gehakt -> lamsgehakt
olijfolie -> koolzaadolie
Laat een antwoord achter