15 min, 611 calorieën, 1 portie
Proteïne
55 gr
Vet
31 gr
Koolhydraten
29 gr
Ingrediënten:
– 250 gr zalm, naturel
– 1 eetlepel olijfolie ( extra vierge )
– ½ appel
– ½ courgette
– ½ komkommer
– ½ wortel
– 1 tomaten
– optioneel : ½ theelepel azijn
– optioneel : een klein beetje dille ( droog)
– optioneel : 2 theelepels citroensap
– optioneel: 1 teentje knoflook
– optioneel : 75 gr radijs ( gesneden)
Bereiding:
1. Snijd de radijsjes, appel, wortel, tomaat en komkommer in dunne stukjes, en doe alles in een middelgrote kom.
2. Giet de azijn er overheen, en zet apart.
3. Snijd de courgette in stukjes, en de zalm in reepjes. Doe beiden in een afsluitbaar zakje.
4. Pel en maak blokjes van de knoflook. Voeg dan de knoflook, olie, dille, en citroensap toe aan het zakje. Schud totdat de zalm een goed laagje heeft gekregen.
5. Giet de zalm, courgette, en marinade in een pan op een laag vuur. Bak tot de zalm gaar is.
6. Serveer de zalm met de appelsalade. Eet smakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
zalm -> mager rundvlees
olijf olie -> koolzaadolie
courgette -> aubergine
komkommer -> gemixte sla
wortel -> bieten
tomaat -> peper (alle kleuren)
radijs -> augurken
Laat een antwoord achter