30 min, 305 calorieën, 1 portie
Proteïne
19 gr
Vet
19 gr
Koolhydraten
13 gr
Ingrediënten:
– 2 eieren
– 30 gr feta kaas
– ½ courgette
– ½ tomaat
– 1 eetlepel olijf olie (extra vierge)
– optioneel: een beetje zout en zwarte peper
– optioneel: ½ knoflookteentje
– optioneel: ⅓ ui (middelgroote)
– optioneel: 20 gr prei (gesneden)
Bereiding:
1. Verhit de oven tot 180°.
2. Verhit olijf olie in een pan.
3. Was de prei, en snij het onderste deel er af. Hak de prei, doe de stukjes in de pan, en bak voor 7 tot 8 minuten op een laag vuur, totdat het zachter word.
4. Was en hak de courgette. Pel en snij de knoflook, en voeg deze samen met de courgette aan de pan toe. Bak voor nog eens 1-2 minuten.
5. Maak blokjes van de feta. Doe deze samen met de eieren in de pan. Op smaak brengen met zout en peper.
6. Roer dit alles goed door elkaar, en giet het daarna in een ovenschaal.
7. Laten bakken voor 20 minuten, of totdat het goud en stevig is.
8. Schil de ui en was de tomaat, en hak beiden tot kleine stukjes.
9. Haal de schaal uit de oven en leg de ui en tomaat op het omelet. Eetsmakelijk!
Ingrediënten vervangen?
Een paar opties om ingrediënten te vervangen:
feta -> mozzarella
courgette -> aubergine
tomaat -> pepers (elke kleur)
olijf olie (extra vierge) ->koolzaadolie
prei -> middelgrote ui
Laat een antwoord achter