Bereiding
Wok de gamba’s met wat knoflook totdat ze gaar zijn. Laat ze hierna even afkoelen. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de aardbeien en fetakaas in stukjes. Verdeel de sla over borden en verdeel hier de garnalen, tomaatjes en fetakaas over. Voeg daarna ook de aardbeien toe. Meng de citroensap en de balsamicoazijn met wat zout en peper en verdeel dit ook over de salades. Ten slotte verdeel je de pompoenpitjes en een beetje munt. Enjoy!
Interessant: Een aardbei bevat maar 25 calorieën per 100 gram en zit vol met vitamine C en antioxidanten. Tevens blijkt dat bepaalde stoffen in aardbeien het geheugen bevorderen.
Ingrediënten:
voor 2 personen
Zak rucola of veld sla
6 grote aardbeien
70 gram fetakaas
Klein doosje cherrytomaatjes
Zak gamba’s
1 á 2 teentjes knoflook
Klein handje pompoenpitjes
Paar blaadjes verse munt
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels sap van een citroen
Peper en zout naar smaak
Laat een antwoord achter