Voorbereiding
Doe de kikkererwten in een grote kom en zet ze onder water. Je kunt ook meteen meer kikkererwten pakken om te gebruiken voor meerdere dagen. Laat ze een nacht weken. Giet de kikkererwten de volgende dag af.
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwten
- 2 Roma tomaten
- kwart komkommer
- grote hand amandelen
- 1-2 eetlepels balsamico
- 1-2 eetlepels olijfolie extravierge
- ½ citroen uitgeperst
- peper, zout en koriander blad naar smaak.
Bereiding
Kook de kikkererwten op laag vuur 60-90 minuten lang in een grote pan met deksel. Het wittige schuim wat op het water komt kun je er vanaf scheppen. Als je de kikkererwten gaar genoeg vindt giet je ze af. Spoel de erwten even af onder koud water en laat ze vervolgens verder afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine stukjes.
Doe de kikkererwten in een kom met de tomaten, komkommer en amandelen. Maak een dressing van balsamico, olijfolie, citroensap, zout, peper en korianderblad. Schep de dressing door het kikkererwtenmengsel en geniet!
Laat een antwoord achter